Ett oändligt ämne att titta närmare på som är spännande och komplext är väl ändå horoskop zodiak!

Zodiaken i horoskopet som kommer från stjärnhimlen, de bildar själva fundamentet för astrologin och här finns det tolv astrologiska egenskaper. Början på horoskop zodiak startar på vårdagjämningen den 21 mars. Då går solen in i vädurens stjärntecken och det kommer ett nytt stjärntecken ungefär den 21.a varje månad året runt. Zodiaken är en bakgrund, som en cirkel för alla planeter som ligger utanför solsystemet. Zodiakens stjärntecken i horoskopet talar om förslagsvis hur en planets kraft blir. Väduren står för mycket aktivitet, oxen har trygghet medan tvillingarna är kommunikation. Kräftan har stort känsloliv medan lejonet regerar med mycket vilja. Jungfrun kan vara lika kritisk, som vågen söker balans i livet. Skorpionen är väldigt passionerad och skytten står för frihet. Stenbocken är ambitiös, vattumannen allvarlig medans fiskarna är lite sökande. När man tittar närmare på horoskop zodiak så stöter man bland annat på de fyra elementen. Eld, som symboliserar det kraftfulla, energiska och det aktiva. De kan kallas för positiva på grund av deras utåtriktade karaktär. Jord står för de som är jordnära och kanske lite materiella faktiskt.

Det ska liksom vara konkret helt enkelt. Luft handlar om idéer, språk, kommunikation och hur man kommunicerar med sin omgivning. Vatten är känslor. Alla känslor från det näst intill obetydliga till det största och starkaste med det står även för fruktsamhet. Det finns tre tillstånd som bör kopplas ihop med allt detta och det är ”kardinal”, ”fast” och ”rörlig”. Det första är ledande, det andra är oföränderlig och det tredje är rörlig. När man ger sig in i horoskop zodiak så inser man väldigt snart att detta är oändligt komplext. Man kan inte bara ta en liten del och enbart luta sig på den utan här gäller det att vara medveten och ha kunskap. Här handlar det om inte mindre än horoskopet, zodiaken, planeterna, husen och aspekterna. Som om inte det räckte så har vi ascendenten att tänka på tillsammans med husen i zodiaken. Horoskop är verkligen en helhet av så många detaljer och nyanser att det inte skulle gå att förverkliga en enda bok som är så omfattande. För då skulle den boken bli den tjockaste i världshistorien! Zodiaken består av tre tillstånd och fyra element, alltså, tolv stjärntecken och alla med var och egen kombination av dem. Planeterna är kraften inifrån människan.

Husen är zodiakens avbilder som pekar på miljöer. Aspekterna handlar om relationer mellan planeterna, kraften i dem och de visar hur de fungerar tillsammans. Ett horoskop innehåller inte fler komponenter men variablerna och möjliga kombinationer är oändliga. Man kan absolut ge sig in och studera allt detta komplexa bara man har tålamod att låta sig förstå och lära. Om man nu gör det så behöver man börja med att skaffa sig kunskap om hur det fungerar. Den här typen av förutsägningar visar egentligen vilka förutsättningar man har i livet och hur det kan komma att se ut om man inte väljer att agera, påverka någonting själv. Nu kan vi ju det tack och lov! Men visst är det spännande att få en inblick i detta som trots allt har funnits i vår historia i så himmelens många år.